Drage bodoče in novopečene mamice, da bi vam vsaj malo olajšali delo, smo za vas sestavili krajšo predstavitev o tem kaj vse potrebujete, da bodo zimski dnevi z vašim malčkom čim bolj prijetni za vas. Novorojenčki se običajno rodijo brez podkožnega maščevja, ki bi ga grelo, ta se namreč razvije po štirih tednih, ko se teža poveča in s tem dojenček uspešnejše zadržuje telesno temperaturo. Predvsem pomembno je, da poskrbimo za kvalitetno, naravno opremo, ki sama prilagaja temperaturo.

 

Oblačila

Pozimi so temperature precej nizke, zato je potrebno poskrbeti za dodatno toplotno zaščito našega dojenčka. Obleči mu moramo več slojev oblačil. Velja pravilo, da malčku oblečemo en sloj več kot sebi. Torej, če greste ven v majici z dolgimi rokavi in ​​zimski jakni, malčka oblečete v dolge rokave, dodajte pulover ter zimsko jakno. Priporočljiva je uporaba puloverjev iz naravne volne, saj naravno zadržuje in uravnava temperaturo. Zelo priporočljiva je uporaba kape, ki pomaga ohranjati telesno temperaturo, pogoj je naraven material, kot je ovčja volna ali koža.

Otroške zimske kape

Izbira različnih velikosti in barv, primerne za malčke vseh starosti. Naravni materiali, ki zagotavljajo zadrževanje toplote, tudi ob najbolj mrzlih dneh.

Naslednja stvar, ki jo vašemu dojenčku morate zagotoviti so rokavice in debele nogavice. Trije najpomembnejši dejavniki pri izbiri najboljših rokavic so njihova kakovost, zadrževanje toplote in mehkoba. Za dojenčke se najbolj priporoča uporaba palčnikov, rokavic brez ločenih prstkov.

Otroške rokavice

Različni modeli in različne velikosti. Izbirate lahko tudi med različnimi barvami. Odlična izbira za zimske sprehode in zimsko igro.

Obutev

Najboljši zimski čevlji so tisti, ki poskrbijo, da so otrokove noge na toplem in suhem. Obenem pa morajo zagotavljati enostavno in udobno gibanje. Najbolj priročni so čevlji, ki se enostavno nataknejo na noge in se hkrati prilegajo stopalu. Posebno morate biti previdni pri izbiri velikosti čevlja, saj prevelika ali premajhna številka lahko privede do izgube toplote in posledično hladnih nog. Kvalitetni zimski čevlji so zasnovani tako, da zajezijo toploto, ki jo oddaja otrokova noga in jo zadržijo v notranjosti čevlja.

Otroški zimski čevlji

Nudimo kakovostne čevlje, copate in škorence iz naravnih materialov. Izbirate lahko med različnimi modeli, barvami in velikostmi  za vaše najmlajše.

Otroške vreče

Otroške vreče imajo veliko prednosti in sicer zagotavljajo kakovosten spanec, varnost in udobje. Najpomembnejše od vsega pa je, da so odlične pri ohranjanju otrokove temperature in posledično je otroku prijetno in bolje spi. Vreče za spanje so zelo udobne in veliko bolj varne kot ohlapne odeje. Ohlapne odeje in rjuhe namreč predstavljajo višjo možnost nevarnosti zadušitve. Najpomembnejše pri izbiri kvalitetne otroške vreče je njen material. Material mora biti iz naravnih materialov in mora zagotavljati ohranjanje toplote. Priporoča se uporaba otroških vreč, ki so narejene iz ovčje volne ali ovčje kože. Slednja namreč diha in odvaja odvečno vročino in vlago, hkrati pa ohranja suho klimo in vzdržuje telesno temperaturo.

Otroške vreče

Zelo tople in mehke vreče narejene iz naravnih materialov. Vaš malček bo spal na udobnem in varnem, obenem pa mu bo prijetno toplo. 

Topel sprehod tudi pozimi

Zimski sprehodi so lahko zelo čudovita dogodivščina tako za vas kot tudi za vaše malčke. Seveda, je potrebno biti pozoren na zagotavljanje prijetnosti in udobja, najpomembnejše pa ohranjanje dojenčkove toplote. Obstaja ogromno priporočil in nasvetov, kako otroka pravilno obleči in kako zagotoviti ohranjanje temperature. Zelo dobra stvar, ki jo potrebuje vsaka mamica v svojem vozičku je podloga. Priporočajo se podloge iz naravnih materialov. Najboljša izbira je ovčja koža, ki sama diha, ohranja toploto in odvaja odvečno vlago. Odlična je za uporabo na sprehodih. Podlogo enostavno položite v prazen voziček in nanjo vašega otroka. Udobje je zagotovljeno!

Ovčje podloge

Naravne podloge, različnih barv in velikosti, za udobne in tople sprehode.

Kontakt

Claudia trade d.o.o.

m +386 31 540 999

Naše izdelke najdete tudi na ljubljanski tržnici.