Zimski čas je že pred vrati, praznično vzdušje je že skoraj tukaj in z njim so prišle tudi nove kolekcije toplih oblačil, obutve in ostalih dodatkov. Dnevi so vedno bolj mrzli in še posebej neprijetni za naše najmlajše. Zelo pomemebno je, da našim malčkom zagotovimo kakovostne vsakdanje izdelke, ki bodo otroka toplo grele skozi celoten dan.

Sprehodi

Svež zrak je zelo pomemben za vašega otroka, tudi če je vreme hladno. Potrebno pa je poudariti, da dojenčki hitreje izgubljajo toploto kot odrasli, zato je dobro upoštevati pravilo, da otroka oblečete v eno plast več, kot jo nosite vi.  Torej, če greste ven v majici z dolgimi rokavi in ​​zimski jakni, malčka oblečete v dolge rokave, dodajte pulover ter zimsko jakno. Na sprehodih z vozičkom je zelo priporočljiva uporaba spalne vreče. Priporočajo se spalne vreče iz naravnih materialov, ki odlično prilagajajo toploto glede na potrebe otroka in zunanje temperature.

Ovčje kože imajo fascinantno lastnost. Izravnavajo temperaturo v vseh letnih časih, poleti zračijo in s tem hladijo, pozimi grejejo. Istočasno pa zagotavljajo občutek naravne mehkobe, naravne topline.

Na sprehodu bodite pozorni na obnašanje svojega otroka, če se mu začnejo solziti oči, postane siten ali začne jokati pomeni, da mu je neprijetno, zato se raje obrnite nekam na toplo. Paziti morate na znake podhladitve – modre ustnice, drgetanje ali nenavadno bled nos in ušesa. V tem primeru morate nemudoma skrajšati izlet in iti nekam na toplo.

Igranje na snegu

Pri otroški zimski igri je oblačenje lahko kar zapleteno. Pozorni moramo biti, da otrok ni preveč oblečen, saj se v tem primeru lahko hitro pregreje. Po drugi strani, če otroka premalo oblečemo, lahko hitro pride do rahle ali hujše podhladitve. Zimska oblačila dojenčkov in malčkov morajo zagotavljati, da vaš otrok ostane suh. Strokovnjaki priporočajo, da se izogibajte spodnjim majicam iz bombaža, ki vpija znoj in ga zadržuje ob koži, posledično pospešuje izgubljanje toplote. Zelo pomembna je tudi izbira kakovostnih rokavic, ki nudijo ohranjanje toplote, da prstki ne postanejo ledeni. Zelo dober material je ovčja koža. Zrak znotraj votlih dlak ovčje kože deluje kot naravni izolator in s tem zadržuje toploto.

Otroški SvetZelo pomembna je tudi izbira kakovostnih nogavic. Glavni cilj je, da otrokova stopala ostanejo topla in suha. Priporoča se izbira debelih nogivic z izogibanjem bombaža, da se toplota čimveč časa zadrži v obutvi. Posledično je potrebno izbrati obutev za številko večje od otrokove noge, saj debele nogavice zapolnijo celoten čevelj. Pomembna je seveda tudi kakovost otroških škornjev. Otroci potrebujejo dobro izolacijsko in nepremočljivo obutev.

Na toplem

Po dolgem sprehodu in igranju po snegu se boste zagotovo z veseljem vrnili v toplo hišo ali stanovanje. Zagotovo vas bo zamikalo, da otroka slečete v tanjši sloj, a ne pretiravajte prehitro. Tudi v zaprtih prostorih velja pravilo “če vam je udobno v dveh slojih, vaš otrok potrebuje tri.”

“če vam je udobno v dveh slojih, vaš otrok potrebuje tri.”

Dober način, kako preverite ali je malčku preveč vroče ali hladno, je, da položite roko na trebuh ali hrbet, ki mora biti topel a ne prepoten. Pri dojenčkih, ki spijo je potrebna še dodatna pozornost, saj obstaja nevarnost pregrevanja. V tem primeru se priporoča, da ga pred spanjem namesto v debelo odejo, zavijete v spalno vrečo. Znaki pregrevanja so znojenje, vlažni lasje, zardela lica in hitro dihanje. Če jih opazite, odstranite plast oblačil.

Otroški Svet

Oglejte si našo zimsko ponudbo prilagojeno malčkom. Oblačila, obutev, kape, rokavice in ostali dodatki iz naravnih materialov. Naši izdelki zagotavljajo občutek naravne mehkobe, naravne topline in naravno grejejo.

 

Kontakt

Claudia trade d.o.o.

m +386 31 540 999

Naše izdelke najdete tudi na ljubljanski tržnici.